Hög integritet och självmedvetenhet.. träning 2 och 3

Då har vi varit på två träningar till med Bex och han är helt imponerande duktig! I lördags bestämde vi oss i sista stunden och åkte på en spontanträning. Den här gången visade Bex sig från sin bråkiga sida, skällde på andra hundar, skällde på mig när han fick vänta en stund och var allmänt trotsig, speciellt när vi skulle göra BaraVara då han bara låg och skällde, bet och morrade. Han visade dock en väldigt stor arbetsvilja och var superduktig när han hade uppmärksamheten på mig.
Nytt för i lördags var mattan. En liten matta, handduk eller vad som helst som hunden ska lägga sig på utan kommando. När hunden är på väg ner och utför själva läggandet klickar man och ger godis utanför mattan för att inte behöva jaga iväg hunden till nästa gång.
När hunden sen förstår att den ska lägga sig ner på mattan lägger man till ordet "ligg", men vi är inte där än på ett tag.
En annan sak var "rallylydnad" där man ska gå mellan skyltar som ligger på marken och utföra vad det står på skylten t.ex. högersväng, sitt, snurra ett helt varv.
I utvärderingen på nätet skrev Jea "Det verkar som han har en ganska hög integritet och självmedvetenhet, han accepterar inte utan vidare att man hanterar honom." Men jotack! Det har vi verkligen märkt! Men detta ska vi lära oss att använda till vår fördel så att vi jobbar som ett starkt team tillsammans, alla 3.

Träningen idag gick också väldigt bra. Vi tränade vidare på targeting, mattan och lite rallylydnad men på snäppet högre nivå. Nytt för idag var namnigenkänning som fungerar genom att jag säger hans namn, får en reaktion, klickar och berömmer med godis. Det som han gjorde absolut bäst idag som jag är oerhört förvänad över är att han tränade lös, med näst intill full uppmärksamhet på mig, medan hans mamma Jänta tränade lös ett par meter ifrån!
Efteråt skulle han leka med 2 hundar som är mycket större än honom men han blev rädd och rusade från lekängen tillbaka till träningsplatsen. Inte bra! Men han har faktiskt blivit mycket bättre när det gäller att träffa andra hundar efter att ha träffat de snälla hundarna på träningen och Tim, Ludde och Shaggy.
Det ska bli spännande att se vad Jea skriver i utvärderingen efter idag!


Bex sitter på mattan som han sen lägger sig ner på.


Kommentarer
Postat av: lotta adler

vad är det man klickar med ?!

2009-09-01 @ 23:36:40
Postat av: boo

Ett hjälpmedel/redskap man klickar med :P

Du kan läsa mer på:

http://klicka.cybersite.se/klickertraning.html

2009-09-02 @ 22:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0