13 Veckor

Bex har nu bott hos oss i över en månad och det märks att han verkligen bor här!
Han är mycke medveten om att han är en i familjen, han har utforskat varende liten vrå och allt går att leka med.

Torsdagen förra veckan var vi hos vetrinären och Bex fick sin andra vaccinationsspruta och han var hur lugn och go som helst. Kan lägga till att hans båda testiklar har trillat ner så våra planer på att ställa ut honom verkar gå i uppfyllelse.

Bex har lärt sig ett nytt komando "Vänta", ordet säger väll sig själv.. Det kommer till användning när vi är ute och går med honom eller lämnar honom ensam hemma. Vi lärde honom det genom att låta honom sitta och vänta på sin mat, "Sitt"+"Vänta"+"Varsegod"

 


                                  Här väntar Bex på "varsegod" innan han kastar i sig sin krokodil.


Här är han aktiv att leka med sin boll som "läcker" godis om den hamnar på rätt sida, både roligt och lärorikt men väldigt frustrerande..Bo tränar Bex + bad!

I tisdags var det äntligen premiär för Bos tränande med Bex! Bo gav dock upp ganska snabbt för att han hade ont i magen. Mesigt kan man tycka, men han vet inte att han får äran att träna honom nästa gång i stället! Haha! Kanske inte ska säga något förrän vi väl är där så hinner han inte bli nervös!
Både Bex mamma och syster var på träningen så det blev mycket lek och vi fick en väldigt skitig och illaluktande valp med oss hem, därför fick han duscha för första gången! Han var faktiskt jätteduktig och stod helt still.
Efteråt fönade jag faktiskt honom eftersom han har så mycket päls. Från början var han jätterädd men efter ett tag gick det mycket bra! Han blev väldigt mjuk och fluffig

Idag har Bex varit på äventyr!
Han var så trött efter flera timmars busande med Shaggy och Tim så han fick åka cykelkorg till Sannas underbara mormor.
På vägen dit gick vi in om djuraffären för att köpa en liten påse foder. Vi gick där ifrån med en 800g Pro Plan valpfoder, en agilitytunnel och ett litet ben till Bex, allt gratis! Det tackar vi för.

Uppvisningen på Hummlamaden


BaraVara i grupp, väldigt nära.


Tränar in "ligg" med hjälp av mattan. (Bex kan redan ligg på kommando men nu ska vi lära om på rätt sätt)


TeamJea


Bex sprang upp på "A:et" av sig själv när vi skulle gå förbi, han tyckte nog det var roligt!


Alla 8 avslutade med att springa genom tunneln i ström

Alla bilder tagna från: http://picasaweb.google.com/mattias.kristensen/Hummlamadensdag


Imorgon är det dags!

Imorgon står Bex inför en stor utmaning. Då ska vi vara med på en uppvisning precis utanför Veberöd. Uppvisningen ska vara som en vanlig träning men där vår tränare JEA har en mikrofon som han pratar i och hjälper oss. Bex kan ju inte så mycket än men vi ska visa upp hur hundarna lär sig, inte vad de kan. Problemet är bara att Bex är lite rädd för människor men jag hoppas att han kan koncentrera sig och arbeta med oss ändå.

Här är länken till programmet, våra tider är både 10.10 och 15.40

http://www.humlamaden.com/html/shower.html

Hög integritet och självmedvetenhet.. träning 2 och 3

Då har vi varit på två träningar till med Bex och han är helt imponerande duktig! I lördags bestämde vi oss i sista stunden och åkte på en spontanträning. Den här gången visade Bex sig från sin bråkiga sida, skällde på andra hundar, skällde på mig när han fick vänta en stund och var allmänt trotsig, speciellt när vi skulle göra BaraVara då han bara låg och skällde, bet och morrade. Han visade dock en väldigt stor arbetsvilja och var superduktig när han hade uppmärksamheten på mig.
Nytt för i lördags var mattan. En liten matta, handduk eller vad som helst som hunden ska lägga sig på utan kommando. När hunden är på väg ner och utför själva läggandet klickar man och ger godis utanför mattan för att inte behöva jaga iväg hunden till nästa gång.
När hunden sen förstår att den ska lägga sig ner på mattan lägger man till ordet "ligg", men vi är inte där än på ett tag.
En annan sak var "rallylydnad" där man ska gå mellan skyltar som ligger på marken och utföra vad det står på skylten t.ex. högersväng, sitt, snurra ett helt varv.
I utvärderingen på nätet skrev Jea "Det verkar som han har en ganska hög integritet och självmedvetenhet, han accepterar inte utan vidare att man hanterar honom." Men jotack! Det har vi verkligen märkt! Men detta ska vi lära oss att använda till vår fördel så att vi jobbar som ett starkt team tillsammans, alla 3.

Träningen idag gick också väldigt bra. Vi tränade vidare på targeting, mattan och lite rallylydnad men på snäppet högre nivå. Nytt för idag var namnigenkänning som fungerar genom att jag säger hans namn, får en reaktion, klickar och berömmer med godis. Det som han gjorde absolut bäst idag som jag är oerhört förvänad över är att han tränade lös, med näst intill full uppmärksamhet på mig, medan hans mamma Jänta tränade lös ett par meter ifrån!
Efteråt skulle han leka med 2 hundar som är mycket större än honom men han blev rädd och rusade från lekängen tillbaka till träningsplatsen. Inte bra! Men han har faktiskt blivit mycket bättre när det gäller att träffa andra hundar efter att ha träffat de snälla hundarna på träningen och Tim, Ludde och Shaggy.
Det ska bli spännande att se vad Jea skriver i utvärderingen efter idag!


Bex sitter på mattan som han sen lägger sig ner på.


RSS 2.0