Träning 100922

Behövs inte så många ord, filmen talar för sig själv! Jag har inte varit ett dugg intresserad av att tävla lydnad och knappt ens träna det fram till för ca en vecka sen. Det gör otroligt mycket att ha en bra tränare och det är ju Jea verkligen! Nu tränar jag för tävlingsstart inom en relativt snar framtid...Jag är faktiskt JÄVLIGT stolt att han har blivit så bra trots att jag inte har tränat så himla mycket ändå.

Roliga saker

Jag har letat efter en speciell dekal med en finsk lapphund på den senaste tiden men hittar inte den någon stans. Nu hittade jag en annan sida, http://www.zazzle.se/lapphund+dekaler där det finns många roliga dekaler! Det finns även tröjor, muggar, påsar, nyckelringar, pins, magneter och mycket annat med samma tryck. Det finns till och med skor om man nu skulle vilja ha det..

Mina favoriter är absolut dessa:Apport påbörjan

Igår var vi i Veberöd och tränade. Planen jag hade var att börja med apport och få honom intresserad av apportbocken. Jag lånade Jeas och gick ut på parkeringen för att träna ostört. Det tog ungefär 1 sekund att få honom intresserad av den och cirka 10 sekunder att få honom så intresserad att han inte ville låta den va. Han lär sig ALLT direkt om han bara koncentrerar sig lite. Nu är då nästa steg att få honom att hålla den i munnen och sen släppa på mitt kommando utan att tugga. Där är dock det stora problemet att han älskar att tugga på allt som är i trä..
Om cirka en vecka lägger jag upp en bild där han sitter så fint och stilla med bocken i munnen, eller inte!

Utställning både lördag och söndag!

På lördagen var det utställning i Mjöhult! Som jag har tränat för att utställningar ska funka..

Vi var på plats i god tid och först där fick Bex bekanta sig med sin handler för dagen. Han var mycket uppstirrad i början trots 25-30 minuter cykling 6.30 på morgonen. Efter ett tag coolade han ner och inne i ringen skötte han sig mycket bra med Jessica. Jag blev dock lite orolig när jag såg domaren som såg mycket ut som en välbekant människa (55+ ljust skägg och hatt) och jag tänkte NEEEJ!! Vår tränare Jea är ju den enda människan han inte accepterar trots mycket träning och nu var det en kopia av Jea som skulle känna på honom.. Men han fick känna på honom, dock motvilligt, och han fick en etta denna gången!! Mitt enda mål för dagen, att inte få en tvåa som sist! Det enda han skrev om det var "lite blyg" och det är stoooor skillnad från sist då vi fick en tvåa och att han skulle vara mer tillgänglig, behöver träning och självförtroende! Jag blev riktigt glad över hur bra han skötte sig!Lugnt och fint i ringen!


"Maskulin juniorhane, välformat huvud, bra bett, fin hals, långa bendelar, normala vinklar, ännu ej helt utbygd i bröstet, något lång i länden, bra päls, parallella om än något trånga rörelser. Lite blyg" -Boo Lundström
Och så blev det söndag...

Dags för att ta sig till Sofiero. För första gången åkte jag ensam till en utställning och det funkade bra! Jag var ju trygg med att veta att Bex "söndagshandler" satt i bilen på väg mot Sofiero hon med. Idag var det Annas tur att visa honom. Det är Anna som äger Bex beagle kompis Lilly. När hon kom fick hon kopplet, några kötbullar och sprang glatt in i ringen. Han ställde upp fint och FAN vad snyggt, lugnt och fint han sprang runt! 100% uppmärksamhet på Anna hela tiden. När domaren tittade på tänderna och kände över honom skötte han sig utmärkt och en tårögd Sanna sstod utanför ringen och tittade nöjt på. Domaren log hela tiden mot Bex och såg verkligen ut att gilla honom men NEJ! En tvåa p.g.a. stora öron, snipig nos och bundna bakbensrörelser.
Jag och Anna fattade ingenting!! Domaren tyckte dock inte det var något att oroa sig för för det kommer bli bättre med tiden och lite träning.
Men jag får väl vara nöjd med att han uppförde sig så extremt bra. Det verkligen strålade om Bex och Anna inne i ringen!


Domaren spanar in min lilla Dumbo..


"Maskulin hane, kunde vara mer utfylld i huvudet. Väl ansatta väldigt stora öron. Bra hals och överlinje. Väl ansatt svans, välkroppad. Bra front. Kunde röra sig mer fritt och effektivt, speciellt är bakbensrörelserna bundna. Fin päls och färg" -Marianne Baden, Danmark

Sammantaget är jag MYCKET nöjd med min fina fina hund efter den här helgen. Såna framsteg han har gjort den senaste månaden! Han är ju trots allt inte färdigväxt än så vi får se hur han blir när han är färdig!

träning igår

Träningen igår gick faktiskt MYCKET bra och vi gjorde många roliga saker och mycket i grupp. Lite saker som vi aldrig har gjort innan funkade över förväntan! Han fokuserade även mycket på mig, framför allt när jag stod still utan att göra något och det är ett stort steg framåt! Annars brukar han mest kolla vad alla andra håller på med om jag inte gör något!

Nu går det verkligen åt rätt håll! För tillfället i alla fall...

Litet filmklipp:
http://www.youtube.com/watch?v=2i8qCd91XQk


Imorgon är det den stora dagen då det är dags för utställning igen så Bex är borstad och klar. Jag ska bara packa väskan och sen sova.

joggingtur


Bex hittade ett halvt träd som han definitivt skulle ha med sig hem..


Han trivs verkligen i vår nya, fina hundanpassade bil!

Förresten så har jag nu köpt en sele till honom. När jag sprang med honom innan hängde han sig i halsbandet och bara rusade på så jag hade honom lös. Men då stannar han ju och luktar, rusar ikapp mig, stannar igen osv hela tiden och det vill jag inte. Jag vill att han springer brevid mig i ett lugnt kontrollerat tempo hela tiden. jag använde även sidoringarna och fäste kopplet i så blev det inte så mycket koppel att hålla heller, perfekt!


RSS 2.0