Rallylydnad

Då är Bex "tävlingsdebut" avklarad. Det gick ju inte strålande men det var en bra träning för oss. Första rundan gick urkasst, andra mycket bättre men där blev jag ej godkänd eftersom jag medvetet petade på honom.

Lite bilder:


Stopp - sittUtgång ur slalom och vidare till nästahöger runt 270 graderStop - sitt- 1 steg framåt - 2 steg framåt - 3 steg framåt


Min vovve pussas på kommando. Bara en vanlig puss, inget äckligt slickande! 


Bra för en allergiker och stoppa hela hunden i näsan!Lek med Jea!


Träning imorgon

Imorgon är det dags för Bex debut på tävlingsbanorna. I alla fall på låtsas. Det blir en liten träningstävling imorgon i TeamJeas regi. Ingen mer än jag kommer veta imorgon om jag är nöjd eller inte för mina mål har absolut inte med skyltarna att göra. Mitt mål handlar om en känsla, en känsla jag bara själv kan känna.

På förstasidan på Jeas sida kan man inför imorgon nu läsa "Vi har i gruppen ett antal vinnarskallar, med detta menas att man är beredd att gå ganska långt för att hävda sig. Lägga krokben eller nåt sånt. Av hänsyn till Sanna, Sara och Jaq vill jag inte nämna några namn.
Detta är i grunden en god egenskap om man hanterar den rätt. "

Jag förstår verkligen inte vad han menar. Vinnarskalle? Jag? Kan jag INTE tro! Någon som känner mig som förstår vad han menar?!?länkar från www.jea.se med smakprov på Bex påbörjade rallykunskaper:

http://www.jea.se/tj100524.flv 

http://www.jea.se/tj100517.flv

http://www.jea.se/tj100517.flv

Utställning nr 3

Utställning nr 3 skedde i Hässleholm 22 maj.

Kan lika bra börja med att säga att det var total katastrof! Jag har aldrig skämt så mycket för min hund. Jag vet dock att jag måste träna ännu mer på det så jag lägger all skuld på mig själv. Han blir helt galen när han ser andra hundar och det finns inget jag kan göra för att få kontakt! Han blir absolut inte arg trots att han låter så, han blir så sjukt lycklig så att han inte vet var han ska ta vägen. Trots att han ofta träffar andra hundar i olika situationer blir han aldrig bättre. Det fungerar riktigt bra på träningar men situationer som utställningar fungerar INTE!
Plus att han är rädd för människor FORTFARANDE! Jag undrar verkligen om det har hänt något när jag inte har varit med. Vissa människor går jättebra och dom kan göra vad dom vill med honom, andra kan inte ens komma nära utan att han sticker. Han blir verkligen livrädd! jag har verkligen inte hittat något samband mellan människorna heller. Domaren den här gången var tyvärr en sådan "farlig" person.

Att det var världens största vattenpöl/lerhög vi sprang runt i märktes ganska snabbt inte ens. Leran stänkte runt men jag bara försökte tänka på att hålla kvar min hund i ringen...

Jag har bestämt mig nu att folk jag vet att han är rädd för ska inte ens få försöka gå nära honom. Jag ska bara låta kloka, duktiga, förstående människor känna på honom ett tag tills han har blivit säkrare!

Det hela resulterade i att Bex fick en tvåa p.g.a. hans beteende. Domaren (som f.ö. var MYCKET trevlig, förstående och hjälpsam) sa att han tyvärr får tvåa p.g.a. beteendet och att hon inte kan bedömma honom i det skicket men annars är han en solklar etta och till och med mycket mer än så! Så hon tyckte att jag skulle hem och träna ännu mer än jag redan gör och sen komma tillbaka på nästa utställning! Hon tyckte tydligen verkligen om hans utseende (så klart!).

Kritiken då...

"vackert huvud o uttryck m fint.................. bra bett fina öron utmärkt päls bra stomme. Normal vinklad härligt lår behöver bära sin svans bättre. Rör sig bra för åldern. Kunde vara mer tillgänglig. Behöver mer träning och självförtroende."


Liten ångerfull lapphund...


Filmklipp från träningen

I väntan på en stor uppdatering om vad som händer i Bex liv så kan ni titta på en film från en träning hos farbror Jea!

http://jea.se/tj100510.flv

När vi ändå är inne på Jea-träningar kan ni lika bra också kolla ställningen i Rallytabellen:

http://www.jea.se/tj/RALLYTJ.php

Jag tänkte starta i rallylydnad i slutet av sommaren om allt går som planerat.

RSS 2.0