Bilder från dagens påhitt


Vår häst framför Billebjers lilla berg


I början av den långa stigen i skrylle.


Bex älskar att springa lös i skogen!


Bex the man!!

Nu har Bex blivit man! Imorse stod han på 3 ben och kissade! Om det är för att han fastnade i en snödriva eller om det var meningen förtäljer inte historien... ;)

Igår var vi i Dalby och tränade, först gick det urkasst och sedan mycket bra (som vanligt). Bex har väldigt svårt att koncentrera sig i början och vill helst bara leka med andra hundar så det tar ett tag innan han inser att han måste ha fokus på mig.
Som vanligt började jag med att träna kamplek och att han ska leka med MIG och hålla fokus på mig så att han inser att även jag är rolig, inte bara de andra hundarna. Därefter tränade vi mycket footwork och det går strålande när jag går från andra hundar men inte mot. Detta får vi verkligen träna på men det är ju väldigt lätt att träna, bara att lägga in i våra dagliga promenader.
Vi tränade även möte med en annan hund för första gången och det gick faktiskt förvånansvärt bra, han hade fokus på mig hela tiden föruton just den sekunden när den andra hunden passerade. Med tanke på att det är hans favoritlekkamrat som passerade 1 meter ifrån var det ju bra.
Kvarstannande kan han helt perfekt när jag väl har fått fokus. Igår satte jag honom, gick cirka 30 meter bort och klappade en annan hund mitt framför ögonen på honom för att sedan gå tillbaka till en kvarsittande Bex. Det är verkligen något han är extremt duktig på när han väl koncentrerar sig, jag kan säkert gå minst 100 meter ifrån.


Nu ska vi åka till vår häst och om vi hinner innan det blir mörkt ska vi gå en runda i skogen och busa i snön!


En mörk bild på en överlycklig Bex. Han är skitglad för att hans snöhög har växt igen!


Så här såg det ut på väg till Dibban igår, smalt så att det var precis att bilen gick igenom snövallarna som gick högre än rutorna på bilen

Utställning väntar..

Nu är Bex anmäld till utställningen den 20 mars i Malmö!


Nybadad Bex!


Stor vovve

För information kan jag också säga att den lilla söta 4 kilosvalpen vi kom hem med för bara några månader sedan nu väger 14,7 kilo. I snitt har han alltså gått upp ca 0,5 kilo i veckan och om han fortsätter med det kommer han vara "fullvuxen" i början av april!

Gårdagens träning

Nu är det längesen jag uppdaterade igen.. Men det händer inte så mycket spännande i Bex liv för tillfället mer än att han växer och busar.
Igår var vi och tränade i Dalby igen och det var som vanligt väldigt givande. En sak som jag uppskattar väldigt mycket är att Jea skriver en individuell utvärdering efter varje träning på hans hemsida. När jag i morse läste utvärderingen från igår kunde jag inte låta bli att skratta, igår var det dock inga problem att hålla mig för skratt.
´

Urklipp från Jeas utvärdering:


"Ibland tror jag att Sanna misströstar lite, men jag kan lova att Bex har precis allt som behövs för att göra riktigt fina resultat i lydnad, agility och rally. Jag utgår ifrån att du tänker tävla honom.
Han har
-god inlärningsförmåga (som alla finnar)
-fin följsamhet (som alla vallare)
-mycket social
-mycket lekfull
-mycket arbetsvillig

Men, Bex är ännu inte gammal nog för att ta livet på riktigt allvar. Han busar så att man kan bli galen, ni som i går såg när han snodde en kon och for högst upp på grushögen o hånflinade åt mej vet vad jag menar.
Bex busar oxå med andra hundar, och han gör det lika provocerande med dessa. Detta slutar med att att andra hundar vill ge igen, och när det då handlar om bjässar som Jambo o Rex är det klart det kan se farligt ut, men det är det inte.
Det är i stället så att om han får lite mothugg av andra hundar så slipper kanske jag kasta kedja, det har nämligen precis samam funktion."


Det är väldigt sant att jag misströstar, mer än lite och oftare än ibland!
Men när jag ser sånna saker som när Jea sa till oss att träna footwork och han går från att ha bara nosat i marken till att gå perfekt footwork med rätt inlärningssätt på bara 5 minuter tänds det ett litet hopp inom mig. Eller när han gör perfekt kvarstannande på rad med andra hundar, då blir man glad!
Något som mer gör mig glad är att se honom ta däcket, tunneln och A-hindret i en följd i 190, min fina underbara blivande agilityhund!!

Är det någon som vill följa med och fota nästa träning (troligtvis lördag kl 10) så är du väldigt välkommen!


Mysvovve!


Mysvovve!

Imorgon får jag försöka ringa till SKK och fråga var mitt medlemskap tar vägen. Jag måste ju vara medlem för att anmäla Bex till utställningen innan anmälningstiden går ut, om jag nu ska ställa ut d.v.s.


Snöodjur!

Jag har inte skrivit på ett tag och tänker därför inte göra det idag heller med tanke på hur han uppförde sig när jag tränade. I stället får ni hålla till godo med lite bilder som är tagna i december så länge!
1 januari


Vi har fått en nyårshälsning från Bex kompis Bimma. En liten tjej som bor hos Bex uppfödare Helene i veberöd och hon är 1 månad yngre än Bex, givetvis också en finne.På morgonpromenad 1 januari.
Idag började vi dagen med en promenad med vår lille buse för att sen bänka oss framför tvn och titta på massa filmer och käka familjepizza. Bex tycker det är mysigt att ha oss båda på samma plats hela dagen och springer runt och leker med Morten för att sen mysa lite med oss innan det är dags att leka mer med stackars Morten.Bex hälsade på gammelmormor i tisdags men det var väldigt svårt att sitta still! Så fort kameran gjorde ljud ifrån sig vände han på huvudet...


Till slut lyckades det nästan..

RSS 2.0