9 veckor + 1 dag

Hej, Husse här för att skriva några rader om den första veckan med en valp i huset.

Att vi skaffade en valp är något jag aldrig kommer ångra, både jag och Sanna är nöjda med vår Bex.
Man har blivit införstådd i hur mycket jobb som tillkommer, jag har förstått att allt man gör speglar sig i hur hunden kommer att bete sig som vuxen.
Tex. skulle hunden bli rädd för något (en smäll eller liknande)  så iaktar han genast husse eller matte, bäst är då att nonchalera det direkt. På så sätt förstår hunden att det inte är någon fara.

Den första veckan med Bex har gått bra, han visar tydligt om han vill gå ut och göra sina behov.
Så fort han är ute och kissar/bajsar så ger vi honom beröm UNDER TIDEN han utför sina behov
(det är förbjudet att fya hunden om han skulle kissa/bajsa inomhus) .
Hundar har svårt att koppla till saker det har gjort, alltså ska hunden ha beröm/skäll direkt de utför de olika händelserna. 


Vi började från dag ett att rasta honom utan koppel vilket fungerade utmärkt, skulle han på något sett tappa vårt intresse så gör vi allt för att fånga det igen, skulle inte det fungera så gömmer vi oss och kallar hans namn. Han känner sig osäker utan sin "flock" och börjar genast att leta efter oss. Detta har lett till att han oftast går vid oss på sina promenader och inkalningen har blivit mycket bättre!

Bex har även lärt sig komandot "Sitt", när det är matdags så sitter han framför matskålen tills vi säger "Varsågod" sen får han lov att äta. Mat får han 3 gånger om dagen på fasta tider.

Han var mycket trött de första dagarna men har blivit mycket piggare för varje dag, han har även börjat äta mer och försöker ta mer plats här hemma. Han sover nätterna långa vilket är skönt. Finska lapphundar föds med liggande öron men reser sig under valptiden, för tillfället står bara det ena örat men andra örat ser ut att resa sig närsom.
Hans testiklar som låg uppe i magen under besiktningen är också på väg ner.

Just nu försöker vi lära honom att lägga sig ner, sen blir det träning hos JEA på tisdag vilket ska bli både intressant och
roligt!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0